Carmen Iohannis, audiată la PÎCCJ. Lucian Bolcaș: Iohannis, suspendare. Jokerul procuraturii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Justitie
Justitie
Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, urmează să fie audiată la PÎCCJ, săptămâna viitoare, joi. Plângerea este făcută de Luju.ro împotriva notarului, a președintelui Klaus Iohannis și a soției acestuia, cu privire la dobândirea mai multor imobile din Sibiu și obținerea de foloase materiale de pe urma acestora. 

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, pentru DCNews, în ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, că ”decizia CCR din 2014 vizează problema imunității președintelui în condițiile începerii unei urmăriri penale împotriva sa, pentru o infracțiune de drept comun. Din păcate, s-a ajuns la concluzia că această imunitate există, deși nu e strict prevăzută expres în Constituție, imunitatea fiind o stare de excepție acordată în mod special în virtutea calității persoanei de președinte, trebuia menționată expres, cu atât mai mult cu cât în alte țări există sau nu există. La noi, împotriva textului Constituției, interpretat în acest mod de organele Parchetului, CCR a ratificat ideea că președintele este apărat de această imunitate și pentru ancheta penală care se desfășoară”.

Vezi și: EXCLUSIV Carmen Iohannis, la PÎCCJ. Răzvan Savaliuc, audiat: Solicitare despre Klaus Iohannis 

Revenind la cazul în speță, ”doamna Carmen Iohannis, soția președintelui, trebuie să fie audiată în condițiile existenței unei comunități de bunuri”, subliniază avocatul. 

În cazul lui Iohannis, se suspendă prescrierea faptelor

În ceea ce privește prescrierea faptelor de care ar putea fi acuzat președintele, aceasta ”se suspendă prescrierea faptelor președintelui, a căror cercetare e suspendată în virtutea acestei interpretări constituțională. În momentul în care nu va mai fi președinte, el va putea să fie cercetat pentru toate aceste fapte care nu s-au prescris”. Dacă nu va fi începută urmărirea penală și nu se aplică suspendarea, cauza nu va fi suspendată. ”Ca martor, de principiu, Klaus Iohannis poate fi audiat, deși e vorba despre soția sa, dar această audiere este pusă sub semnul necredibilității, având în vedere caracterul de persoană din familie apropiată” a mai explicat avocatul. 

Repartizarea dosarului

În ceea ce privește instrumentarea cauzei de către același procuror Cristian Lazăr, întrebat dacă aceste cauze sunt repartizate în funcție de obiectul dosarului, în sensul în care dacă a mai lucrat într-un dosar asemănător, îi este repartizată această cauza aceluiași procuror, avocatul Bolcaș ne-a spus: ”România TV are o emisiune frumoasă joia și duminica privind extragerile Loto. Mi s-ar părea ca și cum la toate extragerile loto, rând pe rând, cifra 3 ar ieși câștigătoare pentru Joker. asta este, este Jokerul procuraturii”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel