Carmen Iohannis, la PÎCCJ. Răzvan Savaliuc, audiat: Solicitare despre Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Carmen Iohannis a fost chemată la PÎCCJ săptămâna viitoare, joi.  Va fi audiată ca martor într-un dosar ce vizează imobile din Sibiu. 

Dosarul a fost deschis după o plângere pe care Lumea Justiției a făcut-o în luna mai. Vezi mai mult pe Luju.ro cu privire la această plângere. 

Răzvan Savaliuc, jurnalist Lumea Justiției, că este chemată ca martor Carmen Iohannis, pentru că încă nu s-a început urmărirea penală: ”Eu am făcut plângerea, urmează să vedem ce calitate îi va da în dosar. Cât timp nu s-a început urmărirea penală, o cheamă ca martor. 

Cum a ajuns dosarul la Cristian Lazăr

Ancheta este realizată de către procurorul Cristian Lazăr, care a mai clasat dosare ce vizează respectivele imobile, după cum s-a discutat chiar recent în presă. Întrebat cum crede că a ajuns și acest dosar ce vizează familia Iohannis și casele din Sibiu tot la procurorul Cristian Lazăr, jurnalistul de la Luju.ro a precizat: ”Nu-mi explic, nu este uzual ca un șef-adjunct de secție să ia în mod curent dosare la urmărirea penală proprie, nu am idee. (...) Ce pot să spun că e uzul în parchete ca procurori specializați pe o speță să instrumenteze tot ei, pe principiul specializării, propabil s-a considerat de conducere, e o supoziție a mea, că dacă Cristian Lazăr a mai lucrat în dosare cu familia Iohannis, tot el cunoaște cel mai bine cauza și poate fi cel mai competent s-o soluționeze”. 

Vezi și: Carmen Iohannis, audiată la PÎCCJ. Bogdan Chirieac: Înspăimântător este...

Răzvan Savaliuc a subliniat că, potrivit hotărârii CCR din decembrie 2014, președintele nu poate fi supus niciunei proceduri judiciare penale. ”Poate fi chemat ca martor, dar nu într-o calitate pentru a fi pus sub acuzare”, a precizat jurnalistul. 

”Am cerut alalteri când am fost la Parchet și audiat dacă-mi mențin plângerea și am susținut că mi-o mențin, am solicitat să se facă disjungere cauzei în sensul ca partea de dosar care-l privește pe președintele Klaus Iohannis să fie lăsată deoparte până-și termină mandatul de președinte, iar împotriva celorlalți să fie instrumentată urmărirea penală conform Codului de Procedură Penală” ne-a mai spus Răzvan Savaliuc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel