Castravetele, prietenul sau dușmanul persoanelor cu gastrită
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Castravete
Castravete
Castraveții pot juca un rol important în iritarea mucoasei stomacului și în agravarea stării de rău, deși unii medici spun că aceștia pot ajuta la vindecarea gastritei.

În timp ce multe persoane cu gastrită nu prezintă simptome, altele pot suferi de greață sau vărsături, dureri abdominale sau pierderea poftei de mâncare. Cazurile mai severe pot implica vărsături cu sânge sau scaune negre. O serie de afecțiuni pot inflama mucoasa stomacului și pot duce la gastrită, inclusiv utilizarea de lungă durată de naproxen sau aspirină, infecții bacteriene ale stomacului, consum de alcool sau cocaină, notează Livestrong.

Consumul de castraveți vă poate irita mucoasa stomacului și poate provoca gastrită. John A. McDougall, M.D., internist și fondator al Right Food's Inc. al Dr. McDougall, numește castraveții un aliment iritant pentru stomac. El observă că aceștia nu inflamează stomacul la toți oamenii. Nu există dovezi clinice care să sugereze că aceștia provoacă gastrită.

Unii medici, cum ar fi Priyam Ahuja, dietetician și nutriționist atestat, consideră căde fapt, castraveții vindecă gastrita și oferă alinare pentru iritarea stomacului. Dr. Jeff Warber, un susținător de medicină naturală și membru al Asociației Medicilor și Chirurgilor din America, consideră, de asemenea, că aceștia pot fi o parte a unei diete care vindecă gastrita. El observă pe site-ul său că aceștia au o ușoară abilitate de alcalinizare în organism, ceea ce ajută la menținerea corpului alcalin - acest lucru ajută la prevenirea gastritei. Nu există studii care să confirme ajută la ușurarea gastritei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel