Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

23 oct, 19:05
Cât se fierbe mămăliga. Așa îți va ieși perfect! Cea mai bună rețetă
Dacă vrei să prepari o mămăligă perfectă, trebuie să știi cât să o ții pe foc. Iată rețeta.

Ingrediente

- 3 ceşti lapte dulce

- 1 linguriţă sare

- 1 lingură unt

- 1 ceaşcă şi jumătate de mălai

- 200 g brânză telemea

- 1 ceaşcă smântână

Cum se prepară

Într-un ceaun sau oală, încălziţi laptele, sarea şi 1 linguriţă de unt până începe să fiarbă. Presăraţi 1 lingură de mălai în lapte. De îndată ce laptele începe să fiarbă din nou, turnaţi tot restul mălaiului dintr-o dată şi amestecaţi puternic aproximativ 1 minut. Apoi adăugaţi brânza şi restul de unt. Daţi focul mic şi continuaţi să amestecaţi cu temei, mereu în aceeaşi direcţie. Veţi vedea mămăliga îngroşându-se şi desprinzându-se de pe marginile ceaunului. Mămăliga ar trebui să fie gata în 10-15 minute, potrivit kfetele.ro. Scuturaţi ceaunul şi imediat răsturnaţi pe un platou cald. Tăiaţi în felii şi serviţi fierbinte. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri