În general, regula bunului simț spune că 10% din valoarea comenzii este decent să lași bacșiș.
Când ieșiți să mâncați la restaurante de lux, este de preferat să lăsați 15-20% în plus față de valoarea bonului. Motivul? Majoritatea chelnerilor câștigă un salariu minim și își completează venitul cu bacșiș.
Restaurantele de tip fast-food
Nu este nicio regulă aici. De cele mai multe ori, cei care servesc nu așteaptă bacșiș, iar multe restaurante de acest tip au o cutiuță pentru donații pe tejghea.
La cafenea
Dacă mergeți la bar să comandați o cafea, barista nu așteaptă bacșis, dar puteți să lăsați o sumă în cutia de donații.
Bar
Barmanul nu așteaptă neapărat bacșis, deoarece nu va veni la masă, însă puteți să-i lăsați o sumă de câțiva lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Horoscop 24 aprilie 2024. Avem Lună Plină în Scorpion! Cele 4 zodii puternic afectate
- Candidatul cu șanse maxime la Capitală, după mutarea PSD - PNL. Ciuvică: Înainte, avea șanse minime
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”