Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
13 iul 2018 / 09:14
Caz cutremurător: ce au găsit medicii în coloana vertebrală a unei femei
Medicii au descoperit viermi paraziți în coloana vertebrală a unei paciente din Franța. Femeia a mers la spital pentru că avea niște senzații ciudate la picioare. 

O femeie de 35 de ani din Franța s-a prezentat la urgențe, slăbită din punct de vedere fizic, plângându-se de senzații asemănătoare unor șocuri electrice în picioare și căzături frecvente. Tânăra nu călătorise recent în străinătate, dar avea o pisică și se afla frecvent în contact cu cai și alte animale de la fermă, relatează topsante.fr. 

Cazul său a fost raportat în detaliu în New England Journal of Medicine de către medicii de la Spitalul Universitar din Dijon. 

Examenul clinic a evidențiat o alterare a simțurilor în ambele picioare și reducerea mobilității. De asemenea, pacienta a fost supusă unui examen RMN la coloana vertebrală. Imaginile RMN au scos la iveală niște formațiuni asemănătoare chisturilor pe vertebra 9. Pacienta a fost operată și analizele au arătat că un vierme parazit - Echinococcus granulosus - era responsabil de acele chisturi. În plus, pacienta a urmat un tratament medicamentos antiparazitar. 9 luni mai târziu, femeia nu mai avea niciun semn care să indice o infecție. 

Infecție osoasă cu tenia

Viermele descoperit în coloana vertebrală a femeii este o specie de tenia care poate infecta câinii și animalele de fermă, omul fiind o gazdă accidentală. Acest vierme se dezvoltă de obicei în intestinul animalelor și poate atinge 7 milimetri. O persoană poate fi infectată în cazul în care consumă legume sau fructe din locurile unde animalele infectate și-au făcut nevoile. 

Infecția poate cauza chisturi hidatice localizate de obicei la nivelul ficatului și plămânilor, rareori și la nivelul sistemului nervos central sau al oaselor. Larvele se dezvoltă lent în interiorul chisturilor. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri