CCR, decizie privind legea prin care poliţiştii obţin atribuţii sporite în misiune
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mașină de Poliție
Mașină de Poliție
CCR a respins sesizarea de neconstituționalitate formulată de PNL și USR cu privire la legea prin care poliţiştii obţin atribuţii sporite în misiune, act normativ iniţiat de Carmen Dan şi Florin Iordache. Prevederile legii includ şi amendarea celor care refuză să se legitimeze în faţa poliţiştilor.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi a respins, miercuri, obiecţia de neconstituţionalitate și a constatat că dispozițiile articolului II, punctul 8, din Legea pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice sunt constituționale în raport cu criticile formulate.

PNL și USR au formulat sesizarea de neconstituționalitate pe 8 iulie. USR argumentează, în sesizarea depusă la CCR, că prevederile legii încalcă art. 1 alin. (5) şi art. 53 din Constituţie, care stabilesc că „în România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”, respectiv cadrul în care poate fi restrâns exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi, potrivit sursei citate de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel