Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
03 iul, 17:29
PRIMUL TRATAMENT autorizat în UE pentru COVID-19. ”Cel mai bun ANTIVIRAL” în lupta cu noul coronavirus
A fost autorizat primul medicament ca tratament pentru COVID-19 de Comisia Europeană, la nivelul UE. 

Remdesivir a primit astăzi, de la Comisia Europeană, o autorizație de introducere pe piață condiționată. Astfel, Remdesivir devine primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul împotriva COVID-19. 

Autorizarea vine după o recomandare a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), urmată de o aprobare din partea statelor membre, conform Mediafax. 

”Protecția sănătății publice este o prioritate-cheie a CE și, ca atare, datele privind Remdesivir au fost evaluate într-un interval de timp excepțional de scurt prin intermediul unei proceduri de examinare continuă, o abordare utilizată de EMA în situații de urgență în materie de sănătate publică pentru a evalua datele pe măsură ce acestea devin disponibile”, a arătat CE.

În mod normal o astfel de autorizație ar fi durat 67 de zile, într-un termen obișnuit, dar acum a durat doar o săptămână de la recomandarea EMA. 

Vezi și: SUA cumpără aproape toate stocurile de Remdesivir din lume

Protocolul de tratament pentru COVID-19 adoptat în România la sfârșitul lunii martie prezenta Remdesivirul ca fiind ”cel mai bun medicament antiviral pentru tratamentul 2019-nCoV.”

Vezi aici mai mult: Cel mai bun medicament antiviral în lupta cu noul Coronavirus 2019-nCoV

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri