CE, măsură. Adio biclete electrice ieftine
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Bicicletele electrice se vor scumpi substanțial. Comisia Europeană introduce noi tarife pentru China. 

Comisia Europeană urmează să propună introducerea unor tarife definitive pentru a frâna importurile de biciclete electrice ieftine din China, care, potrivit producătorilor europeni, beneficiază de subvenţii incorecte şi în consecinţă inundă piaţa Uniunii Europene.

Comisia este de părere că tarifele finale cuprinse între 18,8% şi 79,3% ar trebui să se aplice tuturor importurilor de bicicletele electrice din China, potrivit unui document de lucru consultat de Reuters.

Grupului taiwanez Giant, unul dintre cei mai mari producători mondiali de biciclete, cu uzine în China şi Olanda, ar urma să îi fie impuse tarife de 24,8%.

Aceste tarife definitive sunt puţin mai mici decât tarifele provizorii cuprinse între 21,8% şi 83,6% stabilite în luna iulie. Însă, tarifele definitive trebuie aprobate de statele membre UE şi introduse înaintea datei de 18 ianuarie 2019. În mod normal, tarifele se aplică pentru o perioadă de cinci ani. Părţile interesate au timp până la data de 26 noiembrie să îşi exprime opiniile faţă de planurile Comisiei.

Exporturi de trei ori mai mari

O analiză a Comisiei Europene a descoperit că exporturile chineze de biciclete electrice în Uniunea Europeană s-au triplat în perioada 2014-2017, iar cota lor de piaţă a urcat la 35%, în timp ce preţul mediu de vânzare a scăzut cu 11%.

Asociaţia Producătorilor Europeni de Biciclete a salutat intenţia Comisiei, subliniind că investigaţiile au arătat că bicicletele electrice chinezeşti au inundat piaţa din UE la preţuri artificial de scăzute, graţie subvenţiilor. Asociaţia adăugă că introducerea de tarife ar proteja 90.000 de muncitori din UE şi peste 800 de companii mici şi mijlocii împotriva unei concurenţe incorecte.

Pe lista producătorilor europeni de biciclete se regăsesc firmele olandeze Accell şi Gazelle, firma Eurosport DHS din România şi compania germană Derby Cycle Holding.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel