Ce nu poţi pune NICIODATĂ în blender
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Există mai multe ingrediente şi alimente pe care nu le poţi băga în blender. 

Piureurile de fructe congelate sunt desertul perfect pentru zilele călduroase de vară. Doar că fructele nu ar trebui să fie congelate, ci doar reci, iar aceasta este o greșeală pe care mai toți o facem. Nu adăugați fructe scoase din congelator în blender, căci riscați fie să vă alegeți cu un piure cu cocoloașe, fie să deteriorați lamele ascuțite ale aparatului.

Nucile și boabele de cafea sau de cacao fie vor toci lama și nu se vor amesteca cum trebuie, fie motorul va fi suficient de puternic, însă veți obține o pastă lipicioasă asemănătoare cu mortarul.

Când adăugați pui sau pește într-un blender, pentru chiftele spre exemplu, este important să vă asigurați că nu există oase în carne. Sună evident, dar este o greșeală comună atât în rândul începătorilor, cât și în rândul profesioniștilor.

Nu se recomandă amestecarea cărnii de orice fel, căci noua textură și consistența obținută poate schimba gustul alimentului.

Piureul de cartofi, nerecomandat în blender

Roșiile uscate la soare sunt un real pericol pentru un blender obișnuit, deoarece îl pot bloca. Dacă doriți totuși să le amestecați, asigurați-vă că le înmuiați în apă mai întâi.

Nu poți face piure de cartofi în blender. Cartofii sau alte legume cu amidon nu pot fi amestecate în exces căci rezultatele vor fi o textură neplăcută și un gust nedorit.

Prepararea aluatului în blender nu este recomandată, căci, din neatenție, blenderul poate ajunge să fie pietrificat cu aluat întărit.

Ghimbirul, fie el uscat sau proaspăt, este un aliment fibros care nu face casă bună cu blenderul. Rezultatul nu ar fi unul plăcut ca aspect sau textură. Este recomandată simpla tocare a ghimbirului, scrie digi-world.tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel