Subiecte greu de abordat la teatru. Şerban Puiu, mesaj ferm: Astfel de mesaje trebuie îmbrăcate altfel
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Regizorul Şerban Puiu a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce nu poate face teatrul niciodată pentru spectatorii săi. 

Totul a plecat de la o întrebare a jurnalistului Val Vâlcu, care a vrut să ştie dacă Şerban Puiu ar juca într-o piesă cu un subiect mai puţin folosit. 

"Regretatul Valentin Nicolau a scris o piesă, am văzut o lectură la Undercloud, era despre un tip care construieşte o biserică, acesta era pretextul, exista şi un pic de thriller, apărea un infractor care era adăpostit, un conţinut cu dimensiune spirituală, despre religie. Aţi juca un astfel de rol?", a întrebat Val Vâlcu. 

"Teatrul  nu poate face asta"

"Sunt foarte greu de abordat astfel de subiecte. De altfel, şi Shakespeare, când a scris Furtuna sau piese care aveau un astfel de mesaj, întâi s-a preocupat de povestea pentru toată lumea. Astfel de mesaje spirituale trebuiesc structurate, strecurate într-o poveste aparent accesibile. Nu poţi face un teatru explicit cu mesaj spiritual, pentru că devine tezist. E foarte greu de scris o piesă de asta şi să o poţi livra cu succes spectatorilor. Teatrul nu poate să facă eseu filozofic, teatrul le îmbracă într-o poveste accesibilă", a declarat regizorul Şerban Puiu. 

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel