Scandal majorare pensii. Augustin Zegrean: Speranţa moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Augustin Zegrean a anunţat ce se întâmplă cu pensiile, după decizia CCR
Augustin Zegrean a anunţat ce se întâmplă cu pensiile, după decizia CCR
Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, a anunţat ce se întâmplă cu legea pensiilor după decizia CCR. 

"Curtea nu a spus că legea este constituţională, a spus că este neconstituţională şi a trimis-o la Parlament pentru a fi pusă de acord cu Constituţia şi cu decizia Curţii. 

Din păcate, nu este niciun termen în care Parlamentul este obligat să facă această punere a legii în acord. Dacă vor o fac, dacă nu, nu. Au fost şi situaţii când legea nu a mai fost dezbătută, a rămas respinsă. Aici nu cred că se va întâmpla la fel, pentru că interesul este foarte mare pentru populaţie. 

Cert este că până la o decizie a Parlamentului, până atunci rămâne valabil OUG-ul din august 2020 prin care Guvernul a decis că majorarea punctului de pensie este cu 14 la sută. 

Speranţa moare ultima, dar prostia vine la înmormântare câteodată", a declarat Augustin Zegrean la Antena 3. 

Miercuri, Curtea Constituțională a României a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind că actul normativ este constituțional, au declarat pentru Agerpres surse din CCR. 

La mijlocul lunii octombrie a anului trecut, Executivul a sesizat Curtea Constituţională în vederea exercitării controlului prealabil de constituţionalitate privind Legea pentru aprobarea OUG 135/2020 - rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 şi Legea pentru aprobarea OUG 136/2020 - rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

VEZI ŞI CCR: Creșterea pensiilor cu 40%, constituțională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel