Ce trebuie să ne îngrijoreze. Virgil Musta: Practic a revenit pandemia. Sperăm să nu ajungem în situația Italiei
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tot mai multe spitale din țară nu mai au locuri pentru pacienți infectați cu noul coronavirus. De asemenea, probleme sunt și pe secțiile de terapie intensivă. 

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului Covid din Timișoara, trage un semnal de alarmă și spune că situația actuală ar trebui să îi îngrijoreze pe români. În direct la România TV, medicul a făcut un apel la populație. 

”Ne așteptam ca după relaxare să crească numărul cazurilor de coronavirus, dar nu așa. Trebuie să ne îngrijoreze că acest număr este destul de mare, este constant la peste 300 de cazuri zilnice. Nu ne așteptam să fie așa de mare. Practic a revenit pandemia. Este îngrijorător că sunt spitale care nu mai fac față, cum este Brașovul. Nu mai sunt locuri în secțiile de terapie intensivă. Se întâmplă în spitale din Brașov, Constanța, București. Sperăm să nu ajungem în situația Italiei unde sistemul sanitar a fost copleșit de cazuri. Virusul este același și niciodată nu am considerat că este un virus mai slab în anumite zone. Deși e posibil să sufere mutații genetice, trebuie să înțelegem că singura noastră șansă este să ne ferim, să prevenim infecția. Sistemul nostru de sănătate nu va face față dacă nu suntem responsabili și precauți. Ce ne facem cu pacienții critici care vor veni în perioada următoare? Distanțarea socială, purtarea măștii și igiena măștilor sunt esențiale”, a declarat medicul Virgil Musta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel