Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Cultura
 
24 feb, 12:13
Cea mai mare colecție de mărțișoare va fi expusă în Cluj
Mii de mărțișoare, majoritatea confecționate înainte de Revoluție, vor putea fi admirate la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca

Peste 5.000 de simboluri ale primăverii vor fi expuse în cadrul expoziției, în perioada 27 februarie – 9 martie. Clujeanca Ingeborg Marta-Bogdan, care este de meserie medic și a fost profesoară la Universitatea de Farmacie si Medicina din Cluj-Napoca, a mărturisit că adună mărțișoare de la vârsta de 19 ani.

„Foarte multe mărțișoare am primit de la de la studenți și de la colegi. S-au tot adunat, mai ales că eu sunt un om care nu aruncă nimic. Într-o zi m-am gândit să le ordonez un pic. Le-am dat jos șnurul și am început să le aranjez pe cartoane, pe teme. La un moment dat am început să dau și eu anunțuri prin ziare, am început să și cumpăr, așa că jumătate sunt primite, jumătate sunt cumpărate”, a declarat colecționara.

Ingeborg Marta-Bogdan admiră cel mai mult obiectele făurite înainte de 1989 astfel că, în marea lor majoritate exponatele au „vârste venerabile”. 

„Cele făcute înainte de ’89 erau mult mai frumoase. Mă deranjează că astăzi mărțișoarele sunt mult prea mari și sunt colorate prea strident”, a mai spus Ingeborg Marta-Bogdan.

Expoziţia va fi vernisată, joi, 27 februarie, și va putea fi vizitată până în 9 martie. Intrarea este liberă.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri