11 ian, 23:28
Ceaiul de măceșe, mină de aur pentru imunitate. Are de 50 ori mai multă Vitamina C decât citricele
Ceaiul de măceșe este o adevărată mină de aur pentru organism. Iată cât de mult te poate ajuta, mai ales în această perioadă.

Ceaiul de măceşe este un bun stimulator al sistemului imunitar. Măceșele conţin de 50 de ori mai multă Vitamina C decât citricele. Acest ceai întăreşte imunitatea, prevenind răcelile. Prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale, fructele dau rezultate uimitoare şi în caz de anemie, scrie click.ro.

Acest fructe conțin și vitaminele A, D, E, B1(vitamina bunei dispoziţii), B2 ( susţine organismul în acţiunile solicitante), K (implicată în procesele de coagulare a sângelui),  minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii. 

Ceaiul de măceşe este un remediu excelent pentru intoxicaţii, diaree, afecţiuni hepatice. Antioxidanţii din compoziţia măceșelor au un rol protector pentru inimă. Infuzia de măceşe scade tensiunea arterială şi normalizează circulaţia sângelui.

Cum se prepară ceaiul de măceșe

Ai nevoie de două linguri de măceşe proaspete sau o lingură de măceşe uscate zdrobite şi o cană cu apă clocotită. Fructele se pun într-o cană de porţelan, iar deasupra se toarnă apa clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 15 minute. După aceea, se strecoară şi se bea călduţ. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri