Ceaiul Oolong, o minune pentru sănătate. TOT ce trebuie să știi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ceaiul Oolong este alternativa ideală pentru sucuri, în special toamna. 

Ceaiul Oolong, o sursă excelentă de antioxidanți, e obținut din frunzele plantei Camellia sinensis, la fel ca și ceaiul verde sau cel negru. Diferența dintre proprietățile acestor sortimente este dată de modul de prelucrare a frunzelor de ceai. Spre deosebire de ceaiul negru, care este complet oxidat, în cadrul unui proces care durează între 2 săptămâni și o lună, ceaiul Oolong este oxidat parțial, având o aromă diferită. 

Principalele beneficii  

Eliminarea kilogramelor în plus

Compușii din ceaiul Oolong au un rol esențial în metabolizarea grăsimilor și luptă eficient împotriva obezității. Astfel, s-a constatat că persoanele supraponderale care beau 4 cești de ceai Oolong în fiecare zi pot slăbi mai ușor, eliminând cu până la 4kg în plus față de persoanele care evită ceaiul.  

Putere de concentrare

Conținutul de teobromină și cafeină contribuie decisiv la îmbunătățirea memoriei, a capacității de concentrare, precum și a vitezei de reacție în situațiile complicate.  

Cancer

Compușii polifenolici din componența ceaiului previn dezvoltarea celulelor maligne în special la nivelul stomacului. Ceaiul Oolong stopează procesul de formare a celulelor canceroase și distruge agenții genotoxici înainte ca aceștia să înceapă să deterioreze țesutul sănătos, notează eva.ro. Cercetătorii au constatat că, în cazul femeilor, 2 cești de ceai Oolong în fiecare zi reduc riscul de cancer ovarian cu până la 50%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel