Cealaltă față a protestelor violente din SUA. Palada: Șansă nesperată pentru Trump. Coliva are gust de VICTORIE
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Mirel Palada. Foto: Agerpres
Mirel Palada. Foto: Agerpres
Sociologul Mirel Palada atrage atenția că protestele violente din SUA nu sunt sfârșitul lui Donald Trump. 

”Mare scandal mare în America zilele asta. Toată lumea e cu ochii ca pe butelie. Da, cum să nu. Toată lumea se pricepe la scandal. De peste tot, auzi voci înțelepte, triste, dar și un pic satisfăcute în vindicativitatea lor telectuală: vai, ăsta e sfîrșitul lui Trump. Ah, ce bine, nu mai are scăpare!

Da, da. Cum să nu. Și marmota învelea ciocolata în hîrtie de New York Times și o cumpăra cu bani primiți gratis de la Soros, să aibă păreri pertinente și întotdeauna corecte.

Toată lumea subțire la deontologie se focalizează pe marea mînie democrată, care o să vină ca un tăvălug virtuos și necesar și mult așteptat, să-l măture pe demonul de Trump, să-i lase pe săracii americani să devină perfecți din nou, cum au fost ei perfecți dintotdeauna, it is known, khaalesi.

Nimeni nu ține cont, sau mai bine spus, nu-i convine să țină cont de contramobilizarea republicanilor.

Cînd te uiți ce teme de preocupare republicană umblă nestingerite pe străzi și dau foc la tot ce întîlnesc în cale, dintr-o dată înțelegi cît de convenabile sînt aceste manifestații violente pentru campania lui Trump din acest an, deși democrații clamează că ăsta e începutul sfîrșitului pentru Trump, că lumea iese în stradă să-l dea jos pe dictator.

Da, așa e. Protestele vîntură teme dragi sufletului democrat și e clar că scosul lumii în stradă face parte din efortul de campanie electorală pro-Biden.

Să vedem cealaltă consecință, însă. Protestele reușesc în egală măsură o contramobilizare puternică a Americii tăcute, cea care votează cu Trump.

Asta pentru că protestele îi dau o șansă nesperată lui Trump de legitimare a discursului său de pînă acum. Vedeți? V-am spus eu? Am avut dreptate! Uite ce se întîmplă dacă lăsăm democrații să aibă puterea.

Criza economică, principalul dușman de campanie a lui Trump, e trecută astfel în plan secund și America se întoarce la temele preferate de republicani: lege, ordine, amenințări, dreptul de a avea arme, libertate, tensiuni radicale, dușmani violenți care vor să distrugă America.

Ah, ce mă distrez cînd văd cum unii pufoși deja îi cîntă molifta lui Trump și se gîndesc ce gust o avea coliva lui.

Are gust de victorie, pufoșilor.”  a scris sociologul pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel