CEC Bank, finanţare de 60 de milioane de lei pentru Şantierul Naval Mangalia
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Şantierul, proiecte de modernizare importante
Şantierul, proiecte de modernizare importante
CEC Bank a acordat un credit de 60 de milioane de lei șantierului din Mangalia, operat de constructorul olandez de nave Damen Shipyards. 

Șantierul naval Damen Shipyards din Mangalia este implicat în prezent înzece proiecte de construcții navale, inclusiv pentru o navă de explorare offshore, ce va fi livrată unui client de primă talie internațională. Alte proiecte în derulare includ:construirea a două nave cargo Roll-on/Roll-off (pentru transportul încărcăturilor pe roți-tiruri, camioane etc), construireaa patru nave tanker pentru transportul produselor chimice ce tocmai ce au fost livrate cu succes,construcția a două nave suport spărgătoare de gheață, modernizarea și retehnologizarea unui spărgător de gheață și a unei nave suport,precum și activități de reparații curente nave de la clienți naționali și internaționali.

“Ne bucură să contribuim la continuarea unor proiecte industriale deimpact din România. Șantierul naval de la Mangalia are zeci de ani de tradiție și este printre cele mai mari la nivel european, jucând un rol important atât la nivel internațional, pe segmentul industriei navale, cât și la nivel local, prin impactul pe care-l are pe piața forței de muncă, în exporturi și în ecosistemul industriei grele românești”, a declarat Bogdan Neacșu, director general CEC Bank, conform unui comunicat de presă. 

Proiecte importante de modernizare a navelor 

„Dorim ca Damen Mangalia să devină unul dintre cele mai performante șantiere din România cât și la nivel global și ne bucurăm că CEC Bank contribuie la susținerea acestui plan. În portofoliul curent al șantierului avem în desfășurare două proiecte de modernizare și retehnologizare nave ce aparțin autorităților române și dorim să fim în continuare un partener de bază în dezvoltarea proiectelor strategice ale României. Suntem mândri că facem parte din acest proiect unde statul Român este acționar majoritar și Damen deține controlul operațional.  

Pentru industria grea românească acest concept aduce o nouă, eficientă și modernă soluție pentru o dezvoltare economică durabilă, transfer de know-how și retenția personalului calificat la nivel național”, a declarat Chris Groninger, director general Damen Shipyards Mangalia.

Șantierul din Mangalia, cunoscut inițial ca Șantierul Naval 2 Mai și-a demarat activitatea în 1976. Din 1997 și până în 2017, a fost controlat de către Daewoo-Mangalia Heavy Industries S.A.

În iulie 2018, controlul operațional al șantierului din Mangalia a fost preluat de către Grupul Damen, în cadrul unui joint-venture în care Statul Român deține 51% și grupul olandez Damen Shipyards 49%. Grupul Damen mai deține un șantier in România, la Galați, încă din anul 1998.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel