Cel mai mare dușman în calea vindecării. Profesorul Constantin Dulcan: S-a dovedit!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Oameni / Foto Pexels
Oameni / Foto Pexels
Dumitru Constantin Dulcan, neurolog și psihiatru român de renume mondial, a vorbit despre cel mai mare dușman în calea vindecării.

„La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimiști, cei care credeau în Dumnezeu și cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes și mai ales a vindecării”, a spus Dumitru Constantin Dulcan la Antena 3.
 
„Dacă vrem să rămânem sănătoși și fericiți, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mișcare, să ne odihnim corect, să fim optimiști și plini de speranță. Să fim perseverenți cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual și să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viața noastră.

Și să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanență un echilibru între energia consumată prin efort și energia obținută prin odihnă și activități care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viață, bucuriile ne dau viață. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginație”, a zis Dumitru Constnatin Dulcan, care este și astăzi extrem de celebru la nivel internațional pentru cartea „Inteligența materiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel