Cel mai mare pericol în lupta cu COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Peste 200.000 de oameni sunt infectați. Mult mai mulți sunt în izolare. Peste 8.000 au murit. Peste 80.000 s-au vindecat, dar nu fără urme. Și continuă. 

Până când? Nimeni nu știe să spună. Este o pandemie cum generația mea n-a mai văzut. În loc de răspunsuri, avem estimări dintre cele mai negre. Bineînțeles, și speculații. Conspiraționiștii sunt hrăniți. Însă conspiraționiștii, inițiatorii de fake news, în ciuda impactului social, sunt inofensivi în comparație cu adevăratul pericol în războiul mondial cu un virus ce pare că nu se mai oprește. 

Există o categorie de ”eu nu mă uit la televizor”, ”eu n-am televizor” sau ”eu mă uit doar pe Netflix”, o categorie devastatoare în lupta pentru societate, acei ”indiferenți”, lipsiți de empatie și interes. Șmecheri. Sunt acei oameni care cred că SARS-CoV-2 e ceva prea complicat ca să stea să afle ce e, de COVID-19 au auzit din gluma cu LUCOVID Orban, care li s-a părut tare, au râs, au distribuit-o unui prieten. Se spală pe mâini, din principiu, că sunt o clasă superioară celor nespălați, dar își butonează telefoanele prin metrou, după ce pun mâna pe tot ce-i înconjoară. Poate nu-și pun telefonul pe față apoi, că au căști, să nu audă lumea din jur, dar își pun mâinile, când își scot casca, un accesoriu plin de bacterii, în primul rând. 

Pe de altă parte, mai sunt și acei tineri indiferenți, dar care vor să se protejeze de cei din jur, purtând masca medicală, ei cu ei, în propria lor mașină, în propriul lor confort. La semafor, butonează telefonul. Își dau masca jos când coboară. Merg la prieteni, în magazine, la părinți, să mănânce ceva, intră în vreun magazin, parcă vor să vadă și un film, să cumpere mâncare la pisică, se minunează de oamenii care-și fac stocuri, râd la vreo glumă despre coronavirus și iau în derâdere nu doar noul Coronavirus, ci, prin indiferența lor, nimicesc eforturile autorităților. 

”E vrăjeală”, cum a spus o vedetă pe un post comercial. E inventat Coronavirusul, nu ajunge la ei, la niciunii. Poate nu va ajunge, poate vor fi feriți de COVID-19, dar sigur nu-i va feri criza financiară. Apropo de asta, măcar au remarcat că sunt închise cafenelele din mall. Nici magazinele nu mai au programul normal. Li se pare exagerat, totuși, ce faci după ora 20:00? Nici în Centrul Vechi nu mai poți să mai mergi... 

Așa că deschideți televizorul, citiți site-urile de știri, că vă va afecta într-un fel sau altul, oricum. Măcar să știți ce vă lovește. Nu vă mai alintați, treziți-vă la realitatea tuturor, înainte să fie prea târziu pentru cei dragi vouă și pentru noi, pentru că voi, din lumea care se învârte în jurul vostru, sunteți un pericol social pentru noi, cei care luăm măsurile recomandate de autorități. 


*ARTICOLUL PREZINTĂ O OPINIE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel