Cele 4 tipuri de cancer a căror cauză principală este obezitatea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că principala cauză a patru tipuri de cancer este obezitatea.

Cancer Research UK avertizează că milioane de oameni sunt expuși riscului de a face cancer din cauza excesului de greutate. Obezitatea poate determina apariţia cancerului la rinichi, colon, ovarian şi la ficat. 

În Țările din America Latină numărul persoanelor obeze a crescut cel mai mult. Obezitatea cauzează 22.800 de cazuri de cancer pe an în Marea Britanie.

Cum acționează obezitatea în ceea ce privește cancerul?

 

Deși legăturile dintre obezitate și cancer sunt bine stabilite, mecanismele biologice conexe nu sunt pe deplin înțelese. Cercetătorii americani explică faptul că este dificil de definit că obezitatea cauzează cancer, deoarece persoanele obeze pot avea diferiţi factori de comportament la greutatea lor corporală.

Celulele grase produc hormoni care pot stimula creșterea celulelor canceroase. 

Potrivit Cancer Research UK, există mai multe tipuri de cancer, care sunt legate de obezitate: cancerul la sân (la femeile aflate la menopauza), de colon, la esofag, la ficat, la rinichi, la stomac, uterin, ovarian, tiroidă, cancer al sângelui.

Legăturile dintre obezitate și cancer sunt prezente numai la adulți, deși o greutate sănătoasă este recomandată şi la copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel