Cele mai PUTERNICE pașapoarte din lume. România, pe locul 17
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În urma pandemiei COVID-19, numărul călătorilor în aproape toate țările a scăzut semnificativ. Totodată, și topul puterii pașapoartelor naționale a suferit schimbări.

În urma pandemiei COVID-19, numărul călătorilor în aproape toate țările a scăzut semnificativ. A fost o lecție importantă pentru toate țările, care i-a făcut pe liderii statelor să se gândească la securitatea concetățenilor lor și să revadă sistemul de intrare în țară. Clasamentul indicelui Henley Passport pentru 2021, întocmit de compania de consultanță Henley and Partners, a prezentat topul celor mai puternice pașapoarte din lume.

Japonia este țara cel mai bine clasată în topul celor mai puternice acte de călătorie. Pașaportul acestei țări le permite cetățenilor să intre fără obstacole în 191 de țări din întreaga lume. Nici nu au nevoie de viză - trebuie doar să prezinte un document de identitate; Singapore - 190 de țări; Germania și Coreea de Sud - 189; Italia, Finlanda, Spania, Luxemburg - 188; Austria și Danemarca - 187. Urmează Suedia, Franța, Portugalia, Țările de Jos, Irlanda (186 de țări fără documente suplimentare).

SUA și Marea Britanie au scăzut, Ungaria e în top 10

Pentru prima dată în istoria turismului mondial, pașapoartele Statelor Unite și ale Marii Britanii au căzut pe a șaptea treaptă. Anterior, aceștia au deținut în mod constant poziții de lider, dar în urma răspândirii COVID-19, pașapoartele lor au același  rating cu Noua Zeelandă și Belgia - 185 de țări.

Pe locul opt sunt Grecia, Malta, Republica Cehă și Australia (184 de țări). Pe al nouălea - Canada (183 de țări). Ungaria încheie clasamentul TOP-10. Locuitorii acestei țări pot intra liber în 181 de țări. România se află pe locul 17, având un scor de 172, informează Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel