Celebră plajă din Sardinia - taxă de intrare. Care este motivul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vizitatorii unei plaje populare din Sardinia, La Pelosa, ar putea fi obligați să plătească o taxă de intrare, potrivit The Independent.

Autoritățile locale din Stintino au anunțat că vor introduce o taxă de intrare pentru plaja La Pelosa, situată pe vârful de nord-vest al insulei italiene. Planurile sunt, de asemenea, pentru a limita numărul de vizitatori la aproximativ 1.500 pe zi, după ce problemele cu supraaglomerația au dus îngrijorări de mediu cu privire la ecosistemul plajei.

Antonio Diana, primarul Stintino, a dezvăluit planurile în cadrul unei ședințe a consiliului municipal, deși nu a spus cât va fi taxa pentru intrare. "Biletul ne va permite să acoperim cheltuielile pentru Pelosa și să distribuim veniturile și pentru întreținerea și curățarea celorlalte plaje", a declarat consilierul pentru turism, Francesca Demontis, relatează ziarul local Sassari Oggi. Comisarul pentru lucrări publice, Antonella Mariani, a adăugat: „Am început un proces de utilizare corectă a plajei Pelosa, care să vizeze conservarea acesteia." Modificările urmează să fie introduse în 2020.

Plaja are deja reguli stricte, care interzic turiștilor să aducă prosoape sau pungi pe plajă pentru a se asigura că aceștia nu fură în niciun fel nisipul de pe plajă. Furtul de nisip și scoici de pe plajele din Sardinia este o mare problemă. Infractorii pot fi amendați cu până la 3.000 de euro. La Pelosa este una dintre cele mai populare plaje din Sardinia, datorită nisipului său alb idilic și apa turcoaz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel