Cerbul de aur 2018, scandal ca la Untold. Să se mute la Buzău!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cerbul de aur
Cerbul de aur
Untold și Cerbul de aur sunt cele mai mari festivaluri din România. Pe ambele scene - din Brașov și Cluj - urcă vedete de renume internațional care ne ajută pe planul imaginii. Cu toate acestea, așa cum ne-am obșinuit, unii români au ceva de comentat.

”În Cluj avem Untold, Electric Castle, artiști consacrați internațional... În Brașov.... Cel mai vizitat județ din România, aducem o relicvă a anilor 90 care trebuia lăsată să doarmă liniștită în paginile de istorie, vă rog, vă implor, dacă va mai fi altă ediție a Cerbului de aur... faceți-o la Teleorman sau Craiova. Tomorrowland au deschis o ediție de iarnă, ce părere aveți de un Untold de iarnă la Brașov? În Poiană, oriunde în județ, ați câștiga înzecit față de Cerbul de aur și nici nu ați paraliza centrul orașului...” - scria Dragoș care spune că locuiește în Cambridge, pe pagina Primăriei Brașovului.

Nemulțumiții se plâng că este prea aglomerat, prea mult zgomot, că nu pot dormi și toate reclamațiile au legătură cu odihna. Ei vor ca astfel de evenimente să fie duse cât mai departe de centrul orașului, undeva pe pustii, prin satele abandonate probabil.

În nopțile de festival Untold și Cerbul de Aur, se dă stingerea după miezul nopții, la Cluj, distracția continuă până dimineața, dar acest lucru se întâmplă câteva zile pe an, trei-patru. Cei care nu pot dormi în acele zile uită sau nu vor să spună și faptul că evenimentele acestea ajută foarte mult orașul la imagine și buget. Când te gândești la Brașov, în afară de Biserica Neagră și o plimbare pe Tâmpa nu prea ai ce spune din punct de vedere al atracției. Față de Cluj, este un oraș mort: nu are viață culturală așa cum ar trebui, nu avea festival, primarul se certa cu actorii de la Teatrul Sică Alexandrescu.

Cerbul de aur este un mare noroc pentru Brașov ca reclamă, inclusiv pe plan internațional, și flux de turiști. Poate că oamenii care se plâng de gălăgie nu or fi din Brașov, dovadă că mesajul de mai sus este al lui Dragoș din Cambridge, or fi niște invidioși din alte orașe turistice. Habar nu am. Cert este că nemulțumiții din Cluj sau Brașov, când aud de Untold sau Cerbul de aur, ar putea să se sacrifice și să plece câteva zile în concediu sau să doarmă ziua când nu începe distracția. Cui nu îi place, să vină la Buzău. E liniște și da, parcă este un festival al berii, cu mici și cârnați, dar la care ce să vezi nu vine niciun artist internațional. Practic este o chermeză între noi buzoienii. Și în situația asta mai sunt atâtea orașe din România... Dar să se mute și Untold, și Cerbul de aur la Buzău. Este destul loc. Sau nemulțumiții din Cluj și Brașov să se mute în Buzău. După ora 21.00, la noi e pustiu pe străzi. Cum doriți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel