Certificatul de naștere al prințului Philip, făcut public, după ce a fost ţinut ascuns timp de 99 de ani. În ce limbă este scris
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Instagram / Royal Family
Foto: Instagram / Royal Family
O imagine cu certificatul de naștere al prințului Philip a fost făcută publică, după ce a fost ținut timp de 99 de ani într-o arhivă.

Certificatul de naștere al prințului Philip a fost ținut timp de un secol într-o arhivă care se află aproape de casa din Grecia unde s-a născut. Documentul a fost făcut acum public de către Daily Mail. Acesta este scris de mână în limba greacă Katharevousa, de către un preot pe nume Spiriodon Tryfonas pe insula Corfu.

Acesta detaliază modul în care prințul Andrei al Greciei, tatăl lui Philip, i-a prezentat preotului un băiețel, despre care a spus că s-a născut la 10 dimineața, pe data de 28 mai 1921. Philip s-a născut de fapt la 10 iunie 1921, dar experții spun că nașterea sa a fost înregistrată folosind vechiul calendar iulian, care era încă folosit în Grecia la începutul secolului XX.

Documentul conține informații potrivit cărora mama bebelușului era prințesa Alce, al cărei tată, Lordul Louis Mountbatten, s-a „născut în Castelul Windsor”. Totodată, în certificat se menționează că în timpul botezului său în Biserica Ortodoxă Greacă, bebelușului i s-a dat în mod oficial numele „Philippos” de două seturi de nași.

Actul oferă o perspectivă extraordinară asupra primelor 18 luni din viața prințului Philip. Viitorul soț al Reginei Elisabeta s-a născut la Mon Repos, o vilă neoclasică amplasată în pădurile cu vedere la Marea Ionică. El s-ar fi născut pe o masă de bucătărie la palat, care a fost folosită de familia regală greacă ca reședință de vară. Deși era prinț al Greciei, Philip nu avea sânge grecesc. Istoricul său complex era de fapt danez, german, rus și britanic. Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă la vârsta de 99 de ani, vineri, 9 aprilie.

VEZI ȘI: Ultimele zile ale Prințului Philip. Scria scrisori și ieșea în grădină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel