CExN PSD, balanța de forțe. Vești bune pentru Dragnea
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Dragnea
Dragnea
PSD este împărțit între susținătorii și contestatarii lui Liviu Dragnea, președintele partidului, căruia, printr-o scrisoare, i se cere demisia. 

Iată ce mesaje au venit pe care oficială din PSD: 

PSD Bihor

Joi, 20 septembrie 2018, Biroul Permanent Județean al PSD Bihor a decis, prin votul unanim al membrilor, exprimarea susținerii organizației pentru conducerea aleasă statutar a partidului și pentru președintele Liviu Dragnea.

În același timp, conducerea organizației și membrii PSD Bihor rămân uniți în jurul președintelui Ioan Mang și se delimitează categoric de minciunile și dezinformările cuprinse în scrisoarea anonimă transmisă presei locale de un așa zis "membru BPJ Bihor". Pentru corecta informare a opiniei publice trebuie spus că niciun membru al Biroului Permanent Județean al PSD Bihor nu este autorul acestei "epistole" otrăvite, menită a dezbina membrii PSD Bihor.

Vă reamintim și decizia primarilor din cadrul PSD Bihor, exprimată în ședința din 18 septembrie, care au decis în unanimitate respingerea cererii de demisie a președintelui PSD, domnul Liviu Dragnea și continuarea proiectelor și politicilor guvernamentale aflate în derulare.

Într-o perioadă în care forțele politice de dreapta, la nivel european și național, fac tot ce le stă în putere pentru a împiedica guvernul PSD să își ducă la îndeplinire mandatul încredințat de români, membrii PSD Bihor consideră că toți cei care se alătură acestor încercări fac, în mod evident, jocul mizerabil al adversarilor partidului. În opinia membrilor Biroului Permanent Județean al PSD Bihor, acest demers profund incorect - prin care se încearcă subminarea unui guvern ales democratic și ruperea celui mai important partid din România - este îndreptat clar împotriva stabilității țării. Pentru a nu afecta buna funcționare a guvernării și interesele românilor, este esențial ca în ședința Comitetului Executiv Național al PSD să se găsească soluțiile optime pentru a stinge cât mai repede conflictul generat de nemulțumirile și frustrările anumitor indivizi și grupări.

PSD trebuie să rămână unit și concentrat pe punerea în aplicare a măsurilor din Programul de guvernare pentru care a fost votat de milioane de români. Nu putem să-i dezamăgim pe cei care ne-au acordat încrederea lor și nu putem fi părtași la aruncarea României în haos tocmai în Anul Centenarului, înainte de unul dintre cele mai importante momente pentru România ca stat membru al Uniunii Europene, deținerea Președinției Consiliului UE.

PSD Sălaj

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Sălaj, reunit astăzi, a decis ca preşedintele Tiberiu Marc să prezinte poziţia fermă a membrilor de partid în cadrul CEx Naţional al PSD, poziţie prin care se face apel la unitate, stabilitate şi decenţă.

"Avem ocazia în şedinţa Comitetului Executiv Naţional să dovedim că suntem responsabili şi faţă de partid, şi faţă de cei care au investit încredere în noi. Trebuie să dăm dovadă de maturitate şi înţelepciune, de aceea nu susţinem scrisoarea celor trei colegi. Dacă vorbim doar de persoane, tabere, răfuieli, înseamnă că abandonăm Statutul PSD, comunicarea internă, comunicarea despre proiectele locale şi naţionale, că abandonăm programul de guvernare. Într-un cuvânt, abandonăm drumul pe care ni l-am asumat când am cerut votul de încredere al cetăţenilor şi ne ducem într-o aventură cu final imprevizibil."

PSD Bistrița Năsăud

În urma consultării membrilor Comitetului Executiv Judeţean, PSD Bistriţa-Năsăud a decis următoarele:

1. Prioritatea noastră este continuarea guvernării şi implementarea programului de guvernare.

2. Credem că disputele din spaţiul public trebuie să se încheie de urgenţă, iar sedinţa de mâine trebuie să fie punctul final al acestei perioade agitate, care a provocat şi provoacă îngrijorare profundă în rândurile membrilor şi tuturor celor ce au avut şi au încredere în noi.

3. PSD Bistriţa-Năsăud mandatează reprezentanţii săi în CEx să susţină în continuare echipa de conducere aleasă statutar, în frunte cu preşedintele partidului.

380.000 de pensionari social democrați îl susțin pe Dragnea

Membrii Biroului Executiv Central al Organizației Pensionarilor Social Democrați, ca structură internă a Partidului Social Democrat și președinții organizațiilor județene ale OPSD, cu excepția a două județe, reprezentanți ai celor 2.841 de organizații municipale, orășenești și comunale, cuprinzând peste 380.000 de membri și simpatizanți, își exprimă aprecierea față de conducerea Partidului Social Democrat și măsurile luate prin Programul de Guvernare pentru îmbunătățirea vieții persoanelor vârstnice și asigurarea unui trai decent al acestora.

Susținem măsurile luate de conducerea partidului, de către președintele Liviu Dragnea, pentru întărirea și unitatea partidului, combaterea tendințelor de dezbinare și incitarea la încălcarea prevederilor statutare.

Dorim ca problemele interne ale partidului să fie rezolvate conform prevederilor Statutului PSD, în mod colectiv, prin dezbatere în organismele sale alese.

PSD Mureș, susținere pentru Dragnea

Membrii Biroului Permanent Județean al PSD Mureș s-au reunit în ședință alături de primarii PSD din județ.

Toți participanții la ședință au hotărât susținerea președintelui Liviu Dragnea la conducerea PSD pentru binele românilor, binele României și aducerea la îndeplinire a programului de guvernare.

PSD Bihor

În data de 21 septembrie va avea loc Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat, pentru a fi clarificate anumite aspecte interne. În acest sens, conducerea PSD Bihor a organizat marți, 18 septembrie, o ședință cu cei 29 de primari ai organizației, în vederea consultării acestora cu privire la aspectele ce urmează a fi discutate în cadrul Comitetului Executiv Național.

Decizia adoptată în cadrul acestei ședințe a fost în unanimitate pentru susținerea Programului de guvernare, pentru continuarea proiectelor și politicilor publice aflate în derulare, pentru stabilitate și dialog. Primarii PSD Bihor conștientizează legimitatea actualei conduceri a Partidului Social Democrat, ca atare, toate părerile exprimate au fost pentru respingerea cererii de demisie a președintelui PSD, domnul Liviu Dragnea. Acesta a fost mandatul încredințat președintelui organizației județene, domnul Ioan Mang pentru a fi transmis, ca atare, în cadrul ședinței de vineri a Comitetului Executiv Național. 

Respectăm dreptul la opinie al fiecărui membru al partidului nostru, dar facem apel ca acestea să fie interpretate ca opinii personale și nu ca poziția oficială a organizației PSD Bihor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel