Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

28 oct, 09:21
Chiftele ardeleneşti. Rețeta românească rapidă. Sunt pufoase, gustoase și sățioase!
Chiftelele ardelenești pot reprezenta o variantă rapidă de gustare care îți va potoli foamea. Iată rețeta.
Imagini cu rol ilustrativ

Ingrediente 

- 1,5 kg carne ,
- 200 grame de pâine,
- 1-2 cartofi (200 de grame),
- 2 morcovi,
- 2-3 căpăţâni de usturoi,
- 2 cepe,
- 1 legătură de pătrunjel,
- 1 legătură mărar,
- sare,
- piper,
- condimente pentru chiftele,
- ulei,
- făină,

*Este indicat să foloseşti carne de porc sau porc amestecat cu pui ori porc amestecat cu vită.

Vezi și: CARTOFI la cuptor cu UNT, USTUROI și CAȘCAVAL. Rețeta pe care o vei adora

Cum se prepară

Se curăţă ceapa, se spală, se scurge şi apoi se toacă fin. Apoi, ceapa se căleşte în ulei, până se îngălbeneşte. Se dă prin maşina de tocat: ceapa călită, cartofii, carnea, usturoiul şi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, potrivit clickpoftabuna.ro. Se amestecă în această compoziţie mărarul şi pătrunjelul tocat, sare, piper, morcovul ras şi condimentele pentru chiftele. Din acest amestec se formează cu mâinile umezite în apă chiftele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Chiftelele se prăjesc până când capătă culoarea aurie.

Vezi și: În ce ORDINE trebuie să adaugi LAPTELE și ZAHĂRUL în CAFEA. Ai greșit până acum! Explicația

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri