Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

22 oct, 16:13
CHIFTELUȚE cu USTUROI si BERE. Ies fragede, PUFOASE și pline de savoare
Chifteluțele cu usturoi și bere sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 500 g carne tocată (carne de porc şi vită)

- 4 felii de pâine prăjită

- 100 ml lapte

- 2 ouă

- 50 g de făină

- 50 g pesmet

- 1 căţel de usturoi

- 2 crenguţe de pătrunjel

- sare şi piper după gust

Pentru sos:

- 3 cepe mai mici

- 1 cutie de bere

- ulei

Vezi și: Chiftele maramureșene. Sunt cele mai gustoase! Rețeta de hremzle pe care o vei adora

Cum se prepară

Puneţi pâinea fărâmiţată într-un castron, turnaţi lapte şi amestecaţi. În al doilea castron, puneţi carnea tocată, adăugaţi ouăle, sarea, condimentaţi, adăugaţi pătrunjel tocat şi amestecaţi, potrivit bucatarianoastra.online.

Scoateţi excesul de lapte din pâine, adăugaţi amestecul la carne şi amestecaţi din nou. Apoi adăugaţi pesmetul şi amestecaţi din nou. Se toarnă făina într-un castron separat, se formează bile din masa de carne şi se înfăşoară în făină.

Puneţi ulei într-o tigaie, încălziţi şi prăjiţi pe toate părţile. O aşezăm pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime. Ceapa se toacă mărunt şi se prăjeşte în ulei. Apoi se toarnă o cutie de bere peste.

Puneţi chiftelele în acest sos şi lăsaţi-l să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute. Condimentaţi după cum este necesar.

Vezi și: Cum faci GOGOȘI FĂRĂ DROJDIE. Sunt gata în 20 de minute! Ies PUFOASE și aromate

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri