Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Chifteluțe marinate cu piure de cartofi se numără printre rețetele preferate ale copilăriei. Iată cât de ușor se prepară.

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Ingrediente


Chifteluţe

500 gr carne tocată (de porc sau mixtă vita+porc)
2 căţei usturoi
1 felie de pâine fără coaja înmuiată în lapte
1/4 legătura pătrunjel
1 ou
sare, piper

Sos de roşii

250 ml bulion
120 ml supă de pui
2 linguri rase făină
1 ceapă
1 căţel usturoi
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă oţet
1 foaie dafin
1/4 linguriţă cimbru uscat
sare, piper negru
30 gr unt
1 lingura ulei

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Mod de preparare

Chiftele

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Se amestecă carnea cu pătrunjelul tocat, usturoiul strivit, oul bătut, miezul de pâine stors şi sfărâmat, sare şi piper după gust. Cu mâinile umede se modelează chiftele mici (cât o nucă).

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Într-o tigaie se încinge ulei de cca 1 deget şi se prăjesc chifteluţele pe ambele părţi până sunt rumene, scrie e-retete.ro. Prăjiţi-le în mai multe ture, nu le înghesuiţi în tigaie. Se scot chiftelele pe o farfurie cu şerveţele de hârtie să absoarbă grăsimea.

Sos

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Într-o crăticioara se topeşte untul cu uleiul. Când e încins se adaugă ceapa tocată mărunt şi usturoiul strivit. Se călesc până ceapa se înmoaie. Se adaugă făina şi se amestecă bine până făina e absorbită în grăsime.

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Stingem totul cu bulion şi supă, amestecând cu telul. Se fierbe pe foc mic, amestecând des cu telul, până sosul capătă consistenţă. Dacă sosul se îngroaşă prea tare (trebuie să curgă de pe lingură; cum se îngroaşă depinde de consistența bulionului vostru), mai adăugaţi puţină supă. Strecuraţi sosul printr-o sită fină, apăsând pe ceapă să extrageţi tot lichidul.

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Se adaugă condimentele (dafin, cimbru, sare, piper), zahărul şi oţetul. Amestecaţi şi fierbeţi la foc mic 5 minute. Gustaţi sosul şi în funcţie de cum a fost de acrişor bulionul vostru, vedeţi dacă mai trebuie să adăugaţi zahăr sau oţet.

Chifteluțe marinate cu piure de cartofi. Rețeta preferată a copilăriei. Aşezaţi chiftelele în sos şi mai daţi câteva clocote împreună. Puneţi capacul pe crăticioara şi lăsaţi să stea aşa 10-15 minute. Se servesc cu piure de cartofi, presărate cu pătrunjel şi dacă doriţi, adăugaţi o lingură de smântână alături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel