Chifteluțe vietnameze. Cum se prepară Bun Cha: Rețeta
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să încerci ceva nou în bucătărie, poți prepara rețeta de chifteluțe vietnameze Bun Cha.

Ingrediente

Pentru chiftele:

 250 - 300 g de carne tocată de porc
 1 lingură de sos de pește
 2 linguriță de zahăr
 2 fire de ceapă verde tăiată mărunt
 1 cățel de usuturoi
 1,5 lingură de ulei (pentru prăjit)
 sare
 piper

Pentru sos:

 3 linguri zahăr
 3 linguri sos de pește
 2 linguri oțet de orez
 2 linguri suc de lime
 85 ml apă
 1 ardei iute tocat fin
 3 căței de usturoi

Vezi și: Coaste de porc cu cartofi, la cuptor. Cum se prepară: Rețeta

Cum se prepară

Se amestecă toate ingredientele din lista de mai sus pentru sos și se dă amestecul deoparte. Se amestecă toate ingredientele din lista de ingrediente pentru chifteluțe (cu excepția uleiului). Amestecul obținut se împarte în 6 și se formează chifteluțe ușor aplatizate, potrivit retete.unica.ro.

Uleiul se încinge într-o tigaie la foc mediu-mare. Chifteluțele vietnameze se gătesc 2 sau 2 minute jumătate pe fiecare parte. Chiftelele se așază pe legume și se toarnă sosul Nuoch Cham peste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel