China își propune VACCINAREA a 50 de milioane de oameni. Beijingul vrea să celebreze Anul Nou Chinezesc
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
china isi doreste vaccinarea a 50 de milioane de oameni anul nou chinezesc
china isi doreste vaccinarea a 50 de milioane de oameni anul nou chinezesc
Autoritățile de la Beijing au hotărât vaccinarea a 50 de milioane de oameni, aproximativ 3,5% din populație, în încercarea de a opri noile focare apărute.

Republica Populară Chineză a decis vaccinarea a 50 de milioane de oameni în încercarea de a oprit noile focare apărute în țară, dar și pentru a putea celebra Anul Nou Chinezesc. Luptând cu cele mai grave focare din ultimele 10 luni, Beijingul are scopul de a vaccina aproximativ 3,5% din populație înainte de începerea sărbătorii de Anul Nou lunar, pe 11 februarie, când sute de milioane de oameni vor călătorii pe cuprinsul țării.

China s-a angajat să folosească propriile sale vaccinuri pentru imuniza oamenii, vaccinuri pe care vrea să le distribuie și în alte țări, în special cele în curs de dezvoltare. Gestul urmărește să consolideze - sau să repare - reputația Chinei pe scena globală după acuzațiile de ascundere a răspândirii COVID-19 la începutul anului trecut. Ofertele Chinei prezintă avantaje logistice, dar cu preocupări majore privind transparența în ceea ce privește datele clinice în stadiu târziu și unele rapoarte contradictorii.

Autoritățile își propun să inoculeze primele doze până la sfârșitul acestei săptămâni și a doua doză înainte de începerea festivităților de Anul Nou Chinezesc. Un oficial al comisiei de sănătate, Wang Bin, a declarat că până acum au fost administrate 10 milioane de doze, inclusiv la aproximativ 1,6 milioane de persoane aflate sub un regim de urgență înainte de emiterea aprobărilor complete, informează TheGuardian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel