China nu mai vrea COVID-19. Aproape 5 milioane de oameni, testaţi după un singur caz
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Autorităţile sanitare din China au testat aproape 5 milioane de oameni după apariţia unui caz de coronavirus într-un oraş. 

China a recurs din nou la testarea în masă într-un oraș din provincia Xinjiang, după apariția unui caz de coronavirus. Aproximativ 4,7 milioane de oameni sunt testați, iar până acum au fost descoperite 138 de cazuri asimptomatice, scrie Digi24.ro. 

China a reușit să reducă numărul cazurilor la nivel național, însă continuă să apară noi focare regionale. Provincia Xinjiang este locuită în principal de uiguri, o minoritatea musulmană despre care organizațiile umanitare atrag atenția că este persecutată de guvernul de la Beijing.

Școlile din Kashgar au fost închise și locuitorii nu pot părăși orașul fără să dețină un test negativ de coronavirus. Primul caz din Kashgar a fost o femeie asimptomatică care lucra într-o fabrică de confecții din Shufu, la periferia Kashgar.

Femeia, despre care s-a aflat că este infectată după "o testare de rutină", a fost primul caz de coronavirus depistat în China continentală în ultimele 10 zile.

Cazurile asimptomatice nu sunt adăugate de China la totalul infecțiile depistate. Până acum în China au existat 85.810 bolnavi și 4.634 de morți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel