Chirieac-Corlăţean, replici în direct: Salvaţi PNL-ul din groapă! Cine vă împinge la așa ceva?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a criticat măsura impozitului progresiv pe salariu, anunţată de Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD. Senatorul Titus Corlăţean a explicat de ce este nevoie de o astfel de măsură. 

De altfel, Bogdan Chirieac a susţinut că o astfel de măsură ar fi o metodă sigură de a salva PNL-ul de la un rezultat ruşinos în alegeri. 

VEZI ŞI  Chirieac, ipoteză sumbră pentru PNL: Nu te poţi juca cu asta! Nu am niciun fel de îndoială

Iată mai jos dialogul dintre cei doi. 

Bogdan Chirieac: Dle Corlăţean, este adevărat că vreţi să băgaţi impozit progresiv la salariu? 

Titus Corlăţean: A anunţat preşedintele partidului, dar nu este o noutate. 

Bogdan Chirieac: Nu e o noutate, dar probabil că este ideea dvs, a PSD-ului, să salvaţi din groapă PNL. PNL acolo se duce acum. În loc de plus 40 la sută la pensii, dacă taie, se duce în groapă. Şi dvs cum vă gândiţi să salvaţi PNL-ul? Dle Corlăţean, cine e acolo de vă împinge la aşa ceva? În această economie tristă, nereformată, dvs vreţi să băgaţi un impozit mai mare pentru cei care muncesc mai mult şi câştigă mai mult. Şi au o calificare. Dvs asta vreţi să faceţi. Pe de o parte, sunt cinci milioane de pensionari sau câţi s-or duce la vot, 3 milioane, să îi pedepsească pe cei de la PNL, iar dvs vreţi ca 5 milioane de oameni activi să pedepsească PSD-ul. Dacă aveţi o explicaţie logică pentru această zicere, vă rog... 

Titus Corlăţean: Am o explicaţie logică, în o cu totul altă lectură faţă de cea a dvs, cu tot respectul. Perioada asta a fost o perioadă dificilă şi este, cu o criză economică majoră. Sunt 470.000 de locuri de muncă desfiinţate şi 140.000 de contracte de muncă suspendate pe nu se ştie ce perioadă. Impactul economic şi social este uriaş. Faptul că noi vorbim de posibilitatea unui impozit progresiv sau regresiv, cum doriţi, este o temă de luptă politică, ideologică şi economică pentru familia de dreapta. Nu e un lucru nou. Am avut impozit progresiv, am venit la cota unică de impozitare. Nici pe asta nu o mai avem, pentru simplul fapt că am redus de la 16 la sută la 10 la sută impozitarea pe muncă, pe salariu. 

Bogdan Chirieac: Vreţi să o reduceţi? Eu am crezut că vreţi să o ridicaţi. Adică 16 la sută va fi impozitul maxim? Sunt lucruri diferite. Dle Corlăţean, haideţi să nu o dăm după cireş. Aşa a câştigat Băsescu alegerile, a băgat cotă unică. Şi poporul muncitor l-a votat. Şi Ponta a menţinut cota unică. Acum ne spuneţi că vreţi să le luaţi la ăştia 60 la sută din salariu impozit? E singura şansă să scoateţi PNL-ul... 

Titus Corlăţean: Vă spun un lucru. Este un principiu corect. Uitaţi-vă cum noi zilnic încălcăm Constituţia. Acolo spune clar că este nevoie de aşezarea corectă a poverii fiscale pe umerii contribuabilului. Sunt mulţi care muncesc corect, dar nu toţi sunt foarte bogaţi în societate. Şi este corect să pui o povară fiscală mai mare pe cei care au venituri mai mari şi să te uiţi la cei care au venituri mai mici şi să îi tratezi altfel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel