Urmărește emisiunea live
Chirieac explică MUTAREA lui Tăriceanu din București: Impact foarte puternic!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia lui Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, de a candida la Primăria Capitalei.

"Este modalitatea concretă prin care ALDE îşi sporeşte şansele, nu doar la Primăria Capitalei - în obținerea unui rezultat mai bun - ci şi la nivel naţional. Alegerile locale în România sunt, în cea mai mare parte, despre Bucureşti. Rezultatul de la Bucureşti are un impact foarte puternic în alegerile parlamentare, la nivel de ţară. Şi, atunci, este decizia politică a lui Călin popescu Tăriceanu să îşi împingă partidul, să îl ridice. Va avea vizibilitate, va apărea în toată media. Media online este extrem de importantă, astăzi, când vorbim. Va fi un moment în care va încerca să îşi revigoreze partidul", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"ALDE nu va dispărea"

"Nu cred că ar putea dispărea ALDE, chiar dacă, de la europarlamentarele de anul trecut, partidul nu este în cea mai bună formă. Nu va dispărea pentru că este depozitarul unor valori liberale autentice. Când PNL-ul vorbea despre cătuşe şi aborda încălcarea drepturilor omului, în anii din urmă, ALDE saluta democraţia şi lupta pentru ea. Valorile liberale autentice sunt depozitate, orice s-ar spune, în ALDE", a mai spus analistul politic.

Cât despre posibilitatea ca ALDE să pună bețe în roate PSD-ului, prin candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Chirieac a afirmat că "aici vorbim despre un rezultat al partidelor. Din cauza asta intră în luptă Călin Popescu Tăriceanu. În cazul alegerilor locale, este foarte important şi omul. Din cauza asta, în multe localităţi ale ţării, sunt votaţi, în primul rând, oamenii şi apoi partidele. În cazul lui Tăriceanu, va fi o mult mai mare vizibilitate pentru ALDE prin candidatura la Primăria Generală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel