Chirieac, întrebare explozivă către Orban. Răspunsul premierului, RISCANT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac i-a adresat o întrebare explozivă premierului Ludovic Orban. 

Într-o intervenție la România TV, Bogdan Chirieac a întrebat: ”În urma alegerilor din 6 decembrie, va rezulta un clasament al partidelor. Din punctul dvs. de vedere, considerați că președintele Klaus Iohannis trebuie să nominalizeze o personalitate de la partidul aflat pe locul unu pentru a încerca să se formeze Guvernul sau nu are importanță ordinea și se poate nominaliza o personalitate pentru formarea noului Guvern și de la partidul clasat pe locul doi sau pe locul trei, iar partidul aflat pe locul unu poate să meargă foarte bine în opoziție? Desigur, nu ne așteptăm ca un partid să obțină 50% + 1, deci ne așteptăm la ordine normală, așa cum a rezultat din toate alegerile post-revoluționare.”

”Partidul care câștigă alegerile e primul care desemnează premierul”

”Normal, președintele trebuie să țină cont de rezultatul alegerilor” a răspuns Ludovic Orban. Premierul a continuat cu o declarație riscantă: ”De regulă, în toate democrațiile, partidul care câștigă alegerile este primul partid care desemnează premierul. Sigur că acest premier trebuie să formeze o majoritate parlamentară care să ducă la învestirea Guvernului.”

”Se poate ajunge la o astfel de situație (n.r. în care premierul să fie dat de partidul de pe locul doi sau trei), dar numai dacă eșuează partidul care câștigă alegerile și premierul desemnat să formeze o majoritate. Regula în democrație e că partidul care câștigă alegerile dă premierul” a mai afirmat Ludovic Orban. 

Dacă va fi PNL primul partid, ca scor, după alegerile parlamentare, Ludovic Orban a subliniat că PSD este exclus de la masa negocierilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel