Chirurg: Statul aruncă bani, fundațiile „lacrimogene” profită
Data publicării:
Autor: Dana Lascu
WhatsApp
Un reputat chirurg, specialist în intervenții cardiovasculare proaspăt inclus în Academy of World Records, susține că statul român arunci bani aiurea decontând anual sute de milioane de euro către clinici din străinătate pentru tratamente care pot fi făcute în țară. De pe de urma acestor pacienți duși în clinici de peste hotare cineva, la care nu ne-am fi așteptat, câștigă foarte bine - susține conf.dr. Victor Costache.

Conf. Dr. Victor Costache, reputat chirurg cardiovascular, acuză statul român face risipă de bani și că, în prea multe cazuri, pacienții ar fi putut fi salvați, cu infinit mai puțini bani, în spitale private din România.

„230 de milioane de euro au fost decontate anul trecut către clinici din străinătate”, a spus specialistul. În acest timp, pacienții care nu au bani sau relații în zone „influente" ca să poată pleca la tratament cu bani de la stat, rămân la mila semenilor.

Chirurgul blamează „fundațiile lacriogene", care câștigă de pe urma pacienților pe care îi duc la tratamente în străinătate.

Conf.dr. Victor Costache a descris întreg mecanismul într-un interviu acordat în exclusivitate pe care-l puteți vedea pe DCMEDICAL.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel