Ciclism: Slovenul Primoz Roglic a câştigat Turul Spaniei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ciclistul sloven Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a câştigat ediţia 2019 a Turului Spaniei după ce olandezul Fabio Jabobsen (Deceuninck - Quick-Step ) a încheiat pe primul loc duminică în etapa a 21-a, ultima, desfăşurată pe distanţa de 106,6 km între Fuenlabrada şi Madrid, informează AFP şi radioteleviziunea belgiană RTBF.

Roglic, 29 de ani, văzut ca mare favorit înaintea competiţiei, s-a arătat la înălţimea aşteptărilor şi a câştigat pentru întâia oară un mare Tur, aceasta fiind de asemenea o premieră pentru un ciclist din ţara sa.

Impresionant prin constanţă şi imperturbabil în etapele de munte, Roglic a încheiat cu timpul de 83 h 07 min 31 sec, fiind urmat în clasamentul general de veteranul spaniol Alejandro Valverde (Movistar), la 2 min 16 sec, şi de un alt sloven, tânărul Tadej Pogacar (UAE-Emirates), la 2 min 38 sec.

La Vuelta s-a încheiat în 2018 cu victoria britanicului Simon Yates, absent la această ediţie.

Roglic şi-a concretizat ambiţiile legate de cursele de trei săptămâni, după ce anul trecut a încheiat pe locul 4 Turul Franţei, iar în primăvară a ocupat locul 3 în Turul Italiei. Slovenul este profesionist de numai şase ani, după ce s-a îndreptat iniţial spre sărituri cu schiurile.

Ultimul etapă a fost câştigată la sprint de Fabio Jakobsen, cronometrat în 2 h 48 min 20 sec. Pe podiumul etapei, olandezul a fost urmat, cu acelaşi timp, de irlandezul Sam Bennett (BORA - hansgrohe) şi polonezul Szymon Sajnok (CCC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel