Urmărește emisiunea live
Cinci alimente care te îmbătrânesc. Renunță la ele imediat
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
imbatranire
imbatranire
Acestea sunt cele cinci alimente care afectează aspectul pielii și te îmbătrânesc.

1. Zahăr

Dulciurile nu fac doar ravagii la dinți; de asemenea, îți pot îmbătrâni pielea. Producția de colagen se epuizează în mod natural odată cu înaintarea în vârstă, dar consumul excesiv de zahăr accelerează acest proces, notează Livestrong.

"Zahărul crește efectele dăunătoare de colagen și poate accelera îmbătrânirea pielii", a spus Medicul Trevor Cates. Ea adaugă că consumul prea mult de zahăr poate declanșa și acneea. Vestea bună este că nu este prea târziu și, dacă începeți să vă reduceți consumul de zahăr, producția de colagen poate fi din nou crescută.

2. Cofeina

Cofeina crește riscul apariției de riduri. "Cofeina are un efect asupra îmbătrânirii datorită faptului că declanșează eliberarea cortizolului", spune Melissa Lorch, specialist în sport. "Cortizolul este un hormon al stresului care poate contribui la creșterea grăsimilor și la îmbătrânire."

Dar nu-ți face griji, nu trebuie să renunți la cafea. Trebuie doar să reduci consumul de cafea și să te hidratezi bine, bând cel puțin 2 litri de apa pe zi.

3. Mâncare prea bine făcută

Renunță la friptura înnegrită. Părțile arse de pe carnea de grătar conțin hidrocarburi pro-inflamatorii care pot provoca deteriorarea colagenului pielii. „Dacă doriți un ten stralucitor, limitați carnea la grătar", spune dr. Cates.

4. Alcool

Alcoolul provoacă deshidratarea, lăsând pielea uscată și predispusă la riduri premature. Dar, pe lângă daunele pe care le poate aduce pielii tale, te poate împiedica să îți faci o noapte decentă de somn. "Alcoolul iti perturba somnul si de fapt face mai dificil sa te odihnesti de calitate", spune Kara Lydon, dietetician.

5. Sarea

Sarea este un ingredient esențial pentru o mulțime de feluri de mâncare, dar consumul prea mult (mai mult decât cele 2.300 de miligrame recomandate pe zi) poate fi dăunător nu numai pentru corpul vostru, dar și pentru piele.

Un studiu din 2019 publicat în Science Translational Medicine a descoperit cum consumul de prea multă sare a declanșat un răspuns inflamator din partea sistemului imunitar, care poate declanșa sau agrava eczema.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel