Cinci alimente care ucid cancerul. Află ce să incluzi în meniu
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Stilul de viață sănătos, din care face parte și alimentația echilibrată, reprezintă unul din principalii factor care alungă riscul cancerului. Iată o serie de alimente care ucid cancerul. 

Consumate frecvent, aceste alimente reduc riscul de a te îmbolnăvi sau chiar sunt utile și persoanelor deja diagnosticate cu această boală redutabilă. Tot secretul acestor alimente care ucid cancerul stă în cantitatea mare de antioxidanți pe care îi conțin.

Varza

Un studiu recent preluat de BBC News confirmă rolul protector pe care îl au anumiți compuși (sulforafani) din varză și alte crucifere în combaterea cancerului. 

Ciocolata neagră

Ciocolata cu peste 70% cacao este excelentă pentru inimă, afirmă un studiu prezentat recent la Congresul European de Cardiologie. În plus, acest dulce sănătos luptă cu celulele canceroase.

Roșii

Datorită licopenului, un antioxidant de excepție din roșii, care devine și mai activ când roșiile sunt preparate (sos de roșii), se poate reduce cu 50% riscurile de a face cancer la prostată. 

Fructe de pădure

În special, afinele și zmeura sunt eficiente împotriva cancerului ovarian. 

Turmeric

Curcumina din compoziția turmericului este una dintre cele mai studiate substanțe naturale cu proprietăți antioxidante, anticancerigene și antiinflamatoare. Luptă eficient împotriva tuturor tipurilor de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel