Cinci alimente pe care nu trebuie să le consumaţi niciodată crude
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
carne-de-pui
carne-de-pui
Există câteva alimente pe care nu trebuie să le consumaţi niciodată crude. Acestea conţin bacterii şi paraziţi care ne pot afecta sănătatea, deoarece sistemul nostru digestiv nu le poate digera corespunzător. 

Iată care sunt alimentele pe care trebuie neapărat să le gătiţi:

Puiul

Deşi sună ciudat, sunt restaurant care servesc puiul crud. Acest fel de mâncare se numeşte pui sashimi. Consumul de pui crud mărește riscul infectării cu bacteriile Salmonella și Campylobacter.

Se recomandă ca puiul să fie gătit la o temperatură de 165 de grade.

Carne tocată

Consumul de carne tocată crudă crește riscul de infecție cu E. coli, o bacterie care poate supraviețui în frigidere și congelatoare. Este necesar să o gătiți la o temperatură mai mare de 160 ° C.

Alte alimente pe care trebuie să le gătiţi

Lapte 

Laptele nefiert poate conține bacterii, viruși și paraziți nocivi. Unii oameni continuă să bea lapte crud pentru presupusele beneficii pentru sănătate, dar este important să se ia în considerare că pasteurizarea nu reduce valoarea nutritivă a laptelui și nici nu cauzează intoleranță la lactoză și reacții alergice, după cum cred unii.

Ouă


Ouăle crude sunt expuse riscului de infectare cu Salmonella, deci este important să evitați să le consumați în acest fel.

Cartofi

Consumarea cartofilor cruzi poate provoca probleme gastrointestinale şi de balonare, deoarece aceştia conțin amidon, care nu poate fi digerat corect.

În plus, cartofii cruzi conțin solanină, o toxină care ar putea provoca otrăviri alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel