Cine a adus AUR în Parlament? Băsescu, întrebarea potrivită, acum 11 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Cine a adus AUR în Parlament? Procesul a fost început de USR, dar contribuția cea mai importantă au avut-o experții în comunicare folosiți de PNL și președintele Iohannis.

Structura proaspăt închegată (PDL-PNL) a simțit, din primele clipe, amenințarea populismului de dreapta. Nu de alta, dar mesajele USR fuseseră rulate cu succes de Traian Băsescu și pedeliștii săi: Justiție, parlament unicameral, politicienii sunt răi, tehnocrații buni.

USR nu doar că dădea refresh acestor lozinici, dar  arunca în luptă arme încă nefolosite de clasa politică. Injurii,  agresiuni verbale pe internet, transmisiuni în direct ale atacurilor de shaming. Arme noi pentru noiile generații de alegători.

Chiar dacă PSD era ținta, sau poate tocmai fiindcă USR ataca isteric PSD-ul, s-a temut PNL: devenea irelevant, o voce ștearsă a Opoziției, care însă are multe răspunsuri de dat pentru ceea ce făcuse la Putere, din 1990 în prezent.

Strategia nu a vizat rezistența, ci asimilarea: PNL a preluat mesajele USR și le-a țipat mai tare. De asemenea, nu s-a sfiit să înhațe și tehnicile de gherilă ale useriștilor. Injurii (iresponsabili, hoți),  atacuri halucinante (denunțul la Parchet pentru trădare), etichetarea adversarilor  mergând până la ”rasism” social (asistați, neadaptați) , delegitimarea publicului (proști, fără dinți), marșuri (Cine nu sare?) etc.

Culmea degradării sau mai bine zis fundul oceanului a fost atins când M...PSD a fost legitimată ca ”poziție politică”.

Ca Traian Băsescu, acum 11 ani, îi putem întreba: ”A fost bine cu M...PSD/ V-a plăcut ?”. Atunci, luați și voi puțină Șoșoacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel