Sunt români care ”știu” cum să scape de COVID: E singurul SALVATOR!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Pericolul creșterii numărului de infectați cu noul coronavirus în România bate la ușă. A început numărătoare inversă.

După ce am stat închiși în casă atâtea zile la rând și vom mai sta, unii alegând să facă acest lucru mai devreme decât au impus autoritățile, sunt unii deștepți care vor să strice tot. Și astfel riscăm nu doar să stăm și mai mult în carantină, ci să creștem numărul infectaților și morților cu COVID-19.

Sunt anumiți oameni care vor să meargă NEAPĂRAT la biserică în noaptea de Înviere. I-aș numi ultrareligioși. Au lansat apeluri, petiții, totul pentru a cere Guvernului să deschidă bisericile în noaptea de Înviere de parcă Dumnezeu nu este peste tot și de parcă nu mai ajungi în Rai dacă nu mergi la biserică de Paște. Nu e ca și când semnatarii petițiilor merg zilnic la biserică și primesc vreo sancțiune duhovnicească dacă lipsesc la Înviere.

Oricum bisericile erau închise din cauza noului coronavirus. De asemenea, a ieșit și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române care a declarat că dacă situaţia provocată de Covid-19 se va înrăutăţi, slujba de Paşte va putea fi urmărită doar la Trinitas TV, la radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii. Poate dacă specialiștii nu sunt luați în seamă, oamenii vor asculta de mai marii bisericii și vor înțelege de ce este atât de important să stăm acasă de Paște. Putem mânca ouă roșii, miel, drob etc și putem aprinde o lumânare și-n casă.

Dar haideți să vedem ce spun semnatarii petiției care cer participarea credincioșilor la slujba de Înviere:

1. Consider ca Învierea Domnului nu poate aduce boala, ci sănătatea!

2. Este un mare păcat să opriți oamenii de a lua lumina, lăsați oamenii chiar dacă trebuie să stea la distanta 1 metru jumate, veți vedea minuni după slujbă , credința învinge orice virus, boală, veți vedea!!!

3. Este dreptul oricărei persoane de a decide dacă participa sau nu la slujbele religioase. Nu trebuie îngrădit acest drept.

4. Nu concep sa nu fiu La Biserica în noaptea de Înviere.

5. Vreau sa se deschida bisericile si invierea sa o facem la biserica cum este normal!!!!!

6. Libertatea religioasă o consider mai presus decât orice.

7. Îmi pun nădejdea in Bunul Dumnezeu! Nu sunt de-acord cu închiderea bisericilor!!! Dumnezeu este singurul care ne poate salva de aceasta pandemie !!!

8. Sunt crestin-ortodoxa si asa cum sunt obligată conform legii sa merg la munca si am voie sa merg la cumpărături pot merge si la biserica respectând regulile impuse pentru evitarea infectării!!!!

9. Sărbatoarea Învierii Domnului și mântuirea sufletului sunt mai importante decât orice boală. Până acum, biserica chema oamenii la slujbe și pe timp de ciumă. Ne delimităm clar de jocurile murdare ale politicului, care caută înrobirea noastră

10. E dreptul fiecăruia la libertatea religioasă. Carta Drepturile Omului așa prevede.

11. Dumnezeu este scaparea noastra din orce boala...sa l cautam la necaz si el ne va raspunde.

12. Este singura salvare Dumnezeu, în această lume desacralizata. Cautam soluții cu mintea noastră, tratament, vaccin, prea puțini însă indeamna la rugăciune. De la Dumnezeu ne vina ajutorul. Sa traversăm cu bine perioada rămasă din Postul Mare , sa urcam Golgota cu Mântuitorul si sa ne bucuram de Sfânta Înviere. Sa ajunga cântarea noastră până la cer in acea noapte!

13. Nu imi pot inchipui sa treaca o singura duminica fara a fi in Sfanta Biserica si mai ales de Sfintele Pasti.

14. Nu se poate să sărbătorim Paștele în casă!

15. Asa se cuvine! Sa fim toti impreuna cu Hristos!!!

16. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa se redeschida Sfintele Biserici si Sfintele Manastiri si sa putem participa la cel mai important eveniment al crestinatatii, Sfanta Inviere a Domnului, Dumnezeului, Mantuitorului si Judecatorului nostru, in Casa Sa! Sau, macar in fata Casei Sale! Doamne iarta-ne! Doamne miluieste-ne! Doamne ajuta-ne! Doamne mantuieste-ne! Slava Tie, Dumnezeul nostru pentru toate! Slava Tie!

17. Este extraordinar de important pentru mine sa fiu la Biserica in noaptea de Sfanta Inviere a Domnului si sa primesc Sfanta Lumina.

18. Coronavirus nu există.

------

Petiția a fost semnată de circa 2500 oameni

Cu siguranță, Dumnezeu are treburi mai importante decât să ne salveze de coronavirus. Nu e problema lui Dumnezeu că nu stăm noi în casă și vrem la biserică, cu sute de oameni pe lângă noi, cu riscul uriaș de a răspândi rapid boala. Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă. Dumnezeu nu este doar între pereții de la biserică, e peste tot. Stăm acasă de Paște, cum oricum stăm de vreo două săptămâni, și apoi ne putem muta în biserică liniștiți, dacă asta vrem. Dar este important să stăm acum acasă, dacă nu vrem să ne plângem morții... imediat după Învierea Domnului... Domn care oricum învie an de an. Și dacă stăm de Paștele ăsta acasă, la anul mergem la biserică cu toată familia, cu bunicii, cu părinții etc. Dar dacă le cerem autorităților să ne lase să mergem acum la biserică, de această Înviere, nici la cimitir nu vom putea merge împreună cu ai noștri. Morții de coronavirus nu sunt conduși de nimeni pe ultimul drum.

Și da, noul coronavirus există, chiar dacă momentan poate nu aveți rude moarte sau infectate cu COVID 19, cum există și Dumnezeu pe care nu-l vedeți

Dar de ce nu sunteți la fel de insistenți să mergeți, de exemplu, de Revelion la biserică?! Sau de ziua dumneavoastră? Nu este la fel de important? Bisericile sunt pline doar de Crăciun și de Paște. Vă aduceți aminte de Dumnezeu și de-ai Lui doar când este în calendar subliniat cu roșu sau când vă arde buza.

ACEST ARTICOL ESTE O OPINIE


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel