Ciolacu: Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, transmite un mesaj ferm către liberali.

"Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată.

Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!

Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare", transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel