Ciorbă de burtă, de post. Rețeta rapidă, secret din bucătărie. Ingredientul care scade colesterolul "rău"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Ciorbă falsă de burtă, de post. Rețeta rapidă a preparatului-minune fără carne, similar celui original. 

Vedetele rețetei de ciorbă falsă de burtă sunt ciupercile Pleurotus, bogate în proteine, vitamine din complexul B, ele au o concentrație mare de lovastatina – o substanță cunoscută că fiind de mare ajutor în scăderea colesterolului “rău”. Dintre toate tipurile de ciuperci pentru consum, acestora li se atribuie proprietăți nutriționale de excepție, fiind un aliment dietetic cu valoare nutriționala și terapeutică, potrivit ȘtiriDiaspora.ro

Ingrediente:

- 500 g. ciuperci Pleurotus,

- 2 litri apă,

- 1 bucată gogoșar murat,

- 2 morcovi,

- 1 ceapă,

- țelină, rădăcină de pătrunjel, opțional,

- 3- 4 linguri ulei,

- 2 căței de usturoi,

- 2-3 linguri oțet,

- sare, piper, condimente după plac,

- smântână de caju sau cocos pentru cei care postesc (smântână din lapte de vacă+un gălbenuș pentru ceilalți).

Ciorbă falsă de burtă, de post: Mod de preparare

Morcovii se rad, iar restul legumelor se toacă mărunt. Se călesc în 2-3 linguri de ulei, apoi se pune apă și se lasă să fiarbă.

Ciupercile se taie fâșii subțiri, la fel și gogoșarul murat, și se pun peste legume. Se lasă să fiarbă cam 30 de minute sau până legumele sunt moi și apoi se adaugă usturoiul trecut prin presă.

Se adaugă oțet și se ia ciorbă de pe foc. Acum este momentul să completați gustul cu smântână amestecată cu gălbenuș sau smântână vegetală, după caz.

Dacă alegeți să preparați singuri o smântână de caju, puneți la blender ½ cană de caju hidratat cu ¼ cană apă, sare, opțional fulgi de drojdie inactivă și procesați câteva secunde până obțineți consistentă dorită.

 Puteți de asemena să optați pentru un dressing de tofu, în loc de smântâna vegetală din caju sau cocos: Într-un castron se pun 300 grame de tofu moale, jumătate de linguriță de turmenic, 3-4 linguri de drojdia inactive și câteva linguri din zeamă din oală și se amestecă energic până când se omogenizează, poi se toarnă în ciorbă și se mai lasă  2-3 clocote.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel