Ciprian Ştefan Polschi, imaginea ZILEI de la Buzău. Orașul plin de eroi, dar fără tați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
DC NEWS
DC NEWS
Imaginea zilei vine de la Buzău și cu greu poate fi făcut vreun comentariu în dreptul ei.

În fotografie este Ciprian Ştefan Polschi, ucis joi, 5 septembrie, în Afganistan, sicriul militarului înfășurat în tricolor. Alături îi sunt camarazii. 

A fost avansat postmortem la gradul de sublocotenent şi decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de cavaler cu însemne pentru război.

După ce a trăit zile întregi cu moartea la fiecare pas pentru un trai mai bun pentru copiii lui, acum s-a întors definitiv acasă, la Buzău, și se află într-un sicriu. E pelerinaj la biserica Sfântul Ștefan din oraș. Oamenii vor să se închine unui erou. Un erou de război și un tată-erou care era așteptat acasă de copiii lui pentru care și plecase departe. 

Pe 21 iulie, Ciprian a fost la Buzău, la familia lui. Apoi s-a întors în locul care i-a adus moartea.

”Îmi este foarte dor de tine! Te iubesc mai mult decât propria persoană!"

Acesta este ultimul mesaj trimis de soția sa prin intermediul Facebook. Doi băieţi, Gabriel, de 11 ani, şi Alex, de 9 ani, au rămas fără eroul lor. Ciprian Ştefan Polschi plecase în Afganistan pentru terapiile celor doi copii ai săi. Micuții s-au născut cu probleme de sănătate și singura lor șansă era aceasta - despărțirea temporară de tatăl lor. Doar că viața avea alt plan. Eroul lor, care îi iubea enorm, s-a dus pentru totdeauna. 

Buzăul e mai sărac, dar plin de eroi. Iar despre drama acestei familii este greu să vorbești din postura unui om care nu a trecut prin așa ceva. Lăsăm imaginea din articol care, dincolo de clișeele emoționale, spune mai mult decât 1000 de cuvinte. Orașul a câștigat un erou bun de pus pe un panou, pe calea lor, la care ne vom închina dacă nu vom uita, dar niște copii au rămas fără tată.

Sublocotenentul Ciprian Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel