Cîțu le-a pus gând rău directorilor de bănci de stat: Le taie masiv salariile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cîțu taie în continuare. Le-a pus gând rău directorilor de bănci de stat.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, vrea să reducă salariile şefilor băncilor de stat, CEC Bank şi EximBank, la circa 5.800 de euro pe lună, de la peste 15.000 de euro pe lună, informează Ziarul Financiar.

Conform unor surse din piaţa bancară, ministrul Finanţelor, prin reprezentanţii în Adunarea Generală a Acţionarilor, a solicitat conducătorilor executivi reducerea salariilor în cazul directorului general la 28.000 lei net (5.800 euro). De la acest nivel în jos se recalculează salariile directoriilor generali adjuncţi.

Erau învestiți de Eugen Teodorovici

În acest moment, directorul general (CEO) al CEC Bank este Bogdan Neacşu, iar directorul general al EximBank este Traian Halalai. Salariile lor depăşesc 15.000 euro net, conform estimărilor din piaţă. Conducătorii executivi ai băncilor au mandat pe un termen limitat, cu un salariu aprobat de Consiliul de Administraţie şi de AGA.

Bogdan Neacşu şi Traian Halalai au fost investiţi în funcţie de fostul ministru al finanţelor, Eugen Teodorovici. Bogdan Neacşu este pentru prima dată CEO al CEC Bank, iar Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea EximBank, având în vedere că el este pe această poziţie din 2012.

Salariile șefilor de bănci

Salariile şefilor băncilor de stat depăşeau 25.000 de euro, dar anul trecut Teodorovici a mai tăiat din această sumă.

Un salariu de 5.500 - 6.000 de euro net, cât este propunerea lui Florin Cîţu, câştigă un director de direcţie într-o bancă. Salariile şefilor de bănci din România depăşesc 15.000 de euro net pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel