Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

09 sep, 17:29
CNAS sub controlul Parlamentului, proiect. DR Florin Buicu: CNAS reprezintă toți asigurații, trebuie să fie eficientă și transparentă
Deputatul Florin Buicu a depus la Camera Deputaților un proiect legislativ care prevede trecerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) sub controlul Parlamentului! El a explicat, pentru DC Medical, de ce este nevoie de acest control: 
Buicu

Propunerea legislativă depusă la Camera Deputaților vizează modificarea și completarea Legii nr.95/2006 în sensul reorganizării Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ca instituție autonomă, dar sub control parlamentar, după modelul Curții de Conturi a României, a arătat deputatul dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. 

„CNAS reprezintă toți asigurații din România. Reprezentarea parlamentară (a tuturor partidelor) și aprobarea bugetului CNAS separat de bugetul național determină transparentizarea cheltuirii fondurilor de asigurari de Sănătate, utilizarea sumelor cuvenite pentru Sănătate, continuitate și predictibilitate a contractului cadru și normelor de aplicare ale acestuia pe o perioada mai lungă decât un ciclu politic”, a declarat dr Florin Buicu, pentru DC Medical. 

Citeşte continuarea pe DC MEDICAL

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri