CNCAV, informațiile momentului despre trasabilitatea vaccinurilor și a procesului de vaccinare
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vaccinare COVID-19
Vaccinare COVID-19
CNCAV revine, sâmbătă seară, cu o serie de precizări „care să permită o informare corectă și completă a opiniei publice pe un subiect de interes public major”.

Precizări privind trasabilitatea vaccinurilor și a procesului de vaccinare

„Vaccinurile împotriva COVID-19 puse pe piață în UE, implicit în România, sunt recomandate de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și autorizate de către Comisia Europeană. Informațiile privind vaccinul produs de BioNTech Pfizer, care includ inscripționarea ambalajului secundar (cutie) și a ambalajului primar (flacon), sunt identice în toate statele UE. Ca urmare a stării de urgență sanitară, s-au acordat de către EMA exceptări de la modul de inscripționare a ambalajelor conform legislației europene în vigoare. Aceste exceptări sunt acordate de către EMA până la sfârșitul lunii februarie, cu posibilă prelungire, aspect anunțat de către CNCAV în data de 14 ianuarie prin intermediul unui comunicat.

În momentul de față, ca date de identificare, pe ambalajul secundar (cutia cu 195 de flacoane) apar inscripționate Lot/EXP/GTIN. Pe flaconul care conține 6 doze apare inscripționat Lot/EXP. Prin urmare, există o trasabilitate între cutie și flacon, dată de numărul lotului. Pe adeverința de vaccinare pe care o primește fiecare persoană vaccinată, este trecut numărul lotului corespunzător flaconului din care a fost extrasă doza cu care s-a efectuat vaccinarea.

În concluzie, soluțiile pentru implementarea trasabilității procesului de vaccinare împotriva COVID-19 în România sunt similare celor din toate țările Uniunii Europene”, a transmis CNCAV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel