17 feb, 21:28
CNCAV: Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi aprobat la începutul lunii martie. Imunizare cu o singură doză
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a transmis că vaccinul Covid-19 Janssen ar putea fi aprobat în următoarele săptămâni.
Vaccinul Janssen necesită o singură doză

„Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie”, transmite CNCAV, pe Facebook. „Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiționată de punere pe piață a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen. Ce urmează? EMA va efectua o evaluare științifică independentă și aprofundată a vaccinului. Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur și eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizații de punere pe piață în UE. Vaccinul poate fi apoi utilizat în statele membre UE”.

„Pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson / Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile. Experții EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiția ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranța și calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare și robuste”, a mai transmis Comitetul, pe pagina oficială RO Vaccinare.

„Alți doi producători de vaccinuri, CureVac și Novavax, transmit date, în prezent, pentru revizuire continuă”, se mai arată în postarea Comitetului.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri