Comandamentul de iarnă, convocat în Mureș. Zăpada a dat peste cap circulația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii pe câteva drumuri din județul Mureș, iar zeci de utilaje acționează deja pentru deszăpezire.

Mircea Duşa, prefectul judeţului Mureş, a convocat luni seara Comandamentul de iarnă după ce s-au semnalat o serie de dificultăţi în trafic pe DN 15 E, unde două autocamioane au blocat circulaţia în zona dealurilor Săbed şi pe DN 16, în zona Fărăgău, iar localităţile Deda şi Lunca Bradului au rămas fără alimentare cu electricitate.

"În cadrul Comandamentului de iarnă, coordonat de prefectul Mircea Duşa, s-a constatat că la această oră, pe raza judeţului Mureş nu sunt drumuri blocate din cauza zăpezii. Se circulă îngreunat pe DN 15 E în zona Săbed şi pe DN 16 între Fărăgău şi Silivaş. 34 de utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Mureş intervin pe toate sectoarele prin degajarea zăpezii de pe carosabil şi prin împrăştiere de material antiderapant, cărora li se adaugă utilajele contractate de Consiliul Judeţean Mureş. În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, în Deda alimentarea este sistată după ce un stâlp a fost doborât de un autoturism, iar în Lunca Bradului a apărut un defect tehnic. Se lucrează în ambele zone şi se estimează că se va relua alimentarea în aproximativ două ore", a precizat Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş, preluat de Agerpres.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, luni seara, că au fost semnalate probleme pe DN 15E, în zona localităţii Săbed, unde două autocamioane nu au putut continua deplasarea din cauza zăpezii, blocând circulaţia şi că a fost anunţată Secţia de Drumuri Naţionale.

De asemenea, ISU Mureş a mai asigurat măsuri PSI la accidentul rutier petrecut pe DN 15 în localitatea Deda, unde un autoturism a derapat şi a rupt un stâlp de electricitate şi a ricoşat într-o casă. ISU a precizat că nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel